Hrvatska zajednica laringektomiranih
Prva pomoć
Događanja
Rak grla
Mogućnosti oporavka
Prava
Kontakti
Foto & Video
Pitanja i odgovori
Linkovi
trenutna lokacija: Početna » Događanja
Suradnja sa Društvom Laringetomiranih Slovenije
03. 04. 2014., autor: Miloš Manestar, prim. dr. med.

DLS JE 28. OŽUJKA 2014. GOD. ODRŽAO GODIŠNJU SKUPŠTINU, NA KOJOJ  JE NAZOČIO I PREDSJEDNIK HZL, KAO POČASNI ČLAN

Suradnja sa Društvom Laringetomiranih Slovenije
Prim. Manestar pozdravlja skupštinu DLS u Ljubljani

Skupština je održana u njihovim vlastitim prostorijama u neboderu Lesnine u centru Ljubljane. Nazočili su članovi - delegati iz svih područnih društava Slovenije, a pored konstatacije o ispunjenom planu za 2013. godinu, koji tradicionalno sadrži seminare o nadomjesnom govoru, psihosocijalnoj potpori i seminar o aktivnom očuvanju i unapređenja zdravlja, koji se redovito održava u turističkim mjestima na hrvatskoj obali, ponovo se slični programi planiraju.

Sa zadovoljstvoj su zaključili da su im sredstva iz fondacije za udruge invalida i humanitarnu djelatnost, usprkos recesiji ostala ista, iako je drugima takova potpora smanjena (čak do 30%).

Zaključeno je da se tako i nastavi, sa time da se razmotri i pojača suradnja sa udrugama laringektomiranih susjednih država. Smatra se da bi prava i dostupnost pomagala među susjedima, kao i u Europi trebalo ujednačiti!

Prim. Manestar je svojoj poruci posebno naglasio suradnju između susjednih klubova Hrvatske i Slovenije, što se već ove godine planira!


povratak na vrh PDF Verzija za ispis

Više o autoru
Miloš Manestar, prim. dr. med.
Miloš Manestar, prim. dr. med.
design: expositus