Hrvatska zajednica laringektomiranih
Prva pomoć
Događanja
Rak grla
Mogućnosti oporavka
Prava
Kontakti
Foto & Video
Pitanja i odgovori
Linkovi
trenutna lokacija: Početna » Događanja
Seminar u Crikvenici
06. 07. 2012., autor: Miloš Manestar, prim. dr. med.

Uspješan intenzivni seminar nadomjesnog govora i psihoonkološke potpore laringektomiranih i ove godine u Thalassotherapiji u Crikvenici.

Seminar u Crikvenici
Grupa sudionika seminara u Thalassoterapiji u Crikvenici

Od 17. do 23. lipnja 2012. god. održan je intenzivni seminar laringektomiranih u Thalassotherapiji Crikvenica.

Kao i uvijek u organizaciji Hrvatske zajednice laringektomiranih u suradnji s Thalassotherapijom, sudjelovale su 62 osobe, na čelu sa voditeljima prof. Tamarom Živković-Ivanović i Zoranom Čelikovićem. Osim laringektomiranih iz svih krajeva Hrvatske, sudjelovali su i gosti-logopedi iz Zenice (BiH).

Programe su osim voditelja izvodili i prof. Brigita Imriš, logoped, te prof. Ljiljana Vrcić-Kiseljak, mr. sc., dok su medicinski dio provodili i nadzirali specijalisti orl Željko Tomljanović i Božica Magašić iz Thalassotherapije.

U petak je završeno i snimanje filma HTV o laringektomiranima, s osobitim naglaskom na rad pjevačkih zborova „Optimisti“  i „Hrabri ljudi", pod ravnanjem prof. Tamare Živković-Ivanović. Održana su i dva prikaza i savjetovanja pružatelja pomagala za laringektomirane.

Tijekom boravka laringektomirani su koristitli inhalacijske terapije, a za to osposobljeni i opskrbljeni uređajima su redovito plivali u bazenu. Zakazana izvanredna izborna skupština HZL nije se održala, jer se u međuvremenu administrativno sredila promjena u registraciji.

Umjesto toga je tajnik Čeliković održao radni sastanak predsjedništva zajednice, raspravio pitanja i ocjenio uspjeh seminara, te utvrdio prijedloge ponovnog seminara u 2013. godini, kao i proslave Sv. Blaža.

Načinjena anonimna anketa, koju su ispunili svi sudionici bila je iznimno povoljna.povratak na vrh PDF Verzija za ispis

Više o autoru
Miloš Manestar, prim. dr. med.
Miloš Manestar, prim. dr. med.
design: expositus