Hrvatska zajednica laringektomiranih
Prva pomoć
Događanja
Rak grla
Mogućnosti oporavka
Prava
Kontakti
Foto & Video
Pitanja i odgovori
Linkovi
trenutna lokacija: Početna » Događanja
Seminar u Crikvenici 13.-19.06.2010.
30. 06. 2010.

Seminar u Crikvenici 13.-19.06.2010.
HZL je uspješno proveo Seminar nadomjesnog govora, plivanja i psihoonkološke potpore u Crikvenici od 13. do 19.06.2010. god.

Prisustvovalo je 62 laringektomiranih s pratiteljima, a osim obveznog programa, članovi su koristili medicinsku gimnastiku, inhalacije u Thalassotherapiji, te slušali seminar za volontere (M. Sučić i Z. Čeliković) koji rano posjećuju novooperirane i motiviraju ih za rehabilitaciju.To je bio prvi takav seminar, a pokazalo se koliko je bio potreban.


prof-lj-vrcić-k-vodi-psihonkolol-radionicu
Prof. Lj. Vrcić-K. vodi psihonkolol. radionicu


Prof. M. Sučić: škola nadomjesnog govora


Seminar su izvele volonterski iskusne profesorice logoterapije i defektologije (B. Imriš, M. Sučić, Ljiljana Vrcić-Kiseljak i T. Živković-Ivanović).


grupa-plivaca-u-bazenu-thalassotherapije
Grupa plivača u bazenu Thalassotherapija


U cilju duhovne obnove održao je lijepo predavanje i vlč. dr. sc. Zoran Senjak, a gosp. Klindić je sudionike upoznao s novitetima u ponudi zaštitnih pomagala, njege stome i govornih proteza.Na predavanju fra dr. sc. Zorana SenjakaPredavanje o njezi stome


Na kraju je uz druženje grupa sudionika pokazala svoj napredak prigodnom priredbom. Svi su se ugodno osjećali i zaključili da je korisno održavati slične seminare. Da je to prepoznato dokaz je vrlo veliki interes i prisustvo laringektomiranih iz cijele Hrvatske. Domaćini iz Thalassotherapije trudili su se kao i uvijek sudionicima boravak učiniti što ugodinjim.Sudionici pomno prate izlaganjaČlanak Novog lista o seminaru o Crikvenici


povratak na vrh PDF Verzija za ispis
design: expositus