Hrvatska zajednica laringektomiranih
Prva pomoć
Događanja
Rak grla
Mogućnosti oporavka
Prava
Kontakti
Foto & Video
Pitanja i odgovori
Linkovi
trenutna lokacija: Početna » Događanja
Obavijesti iz HZL
22. 09. 2010., autor: Miloš Manestar, prim. dr. med.

Kako se tijekom ljeta 2010. god. nakon Seminara u Crikvenici desilo nekoliko značajnih događaja možemo zainteresirano članstvo i prijatelje izvijestiti o slijedećem:

  1. Održana je redovita skupština Europske konfederacije laringektomiranih (CEL) od 24. do 28. lipnja 2010. god. u Bad Reichenhallu (Južna Njemačka). Sudjelovalo je tridesetak delegata, a iako je bilo predviđeno biranje novog vodstva zaključeno je da se starom vodstvu produži mandat na još 1 godinu, s time da pripremi preregistracija udruge i predloži promjenu imena. Naime, kako je još davno CEL osnovan u Francuskoj, koja nije više članica CEL-a, potrebno je odrediti novo sjedište i banku, kao i novi naziv. Prijedlog je da to bude Beč u Austriji. U načelu je prihvaćen zahtjev za članstvo udruga Makedonije i BiH, kao i Srbije. Tako kao vicepraesident ostaje i dalje Miloš Manestar.
     
  2. Kako je predsjednik CEL-a gosp. Frank Mädler u srpnju boravio u Crikvenici upriličen je s njim tradicionalni sastanak s predstavnicima Zagrebačkog kluba, te Riječkog kluba i dogovorena daljnja suradnja. Tom je prilikom gosp. Mädler kao i uvijek donio obilnu donaciju, a i jedan novi Servonin uređaj za plivanje. Naime, Zagrebački klub sa udrugom Donja Saska - Njemačka ima dugoročni ugovor o prijateljstvu i suradnji što se njeguje još od vremena predsjednika Sokolaja. Tom se prilikom on želio i upoznati s gospodinom Ivanom Karabaićem, predsjednikom Riječkog kluba, koga kandidiramo u budući odbor CEL-a.
     
  3. Sa zadovoljstvom možemo svih obavijestiti da je web portal HZL od početka rujna 2010. „online", iako još nije u definitivnoj formi. Možete lako našu web stranicu pogledati kliknuvši na slijedeću web adresu: www.larynx-hr.org

  4. Vrlo važna obavijest za posjetitelje sastanaka zagrebačkog kluba:
    Počevši od utorka 5. listopada 2010. god. sastanci kluba održavat će se preko puta Klinike za tumore u dvorani Doma Zdravlja, Prilaz baruna Filipovića br. 11. Dvorana se nalazi u prizemlju desno, ulaz kod kafića. Razlog je u prenamjeni biblioteke Klinike, a nova dvorana je još u izgradnji!


povratak na vrh PDF Verzija za ispis

Više o autoru
Miloš Manestar, prim. dr. med.
Miloš Manestar, prim. dr. med.
design: expositus