Hrvatska zajednica laringektomiranih
Prva pomoć
Događanja
Rak grla
Mogućnosti oporavka
Prava
Kontakti
Foto & Video
Pitanja i odgovori
Linkovi
trenutna lokacija: Početna » Događanja
Događanja u ljeti 2014. god.
18. 08. 2014., autor: Miloš Manestar, prim. dr. med.Događanja u ljeti 2014. god.
Sudionici 3. izborne skupštine HZL

Tijekom ljetnih mjeseci rad naših klubova i zajednice ne prestaje.

Aktivisti su prisutni tamo gdje su potrebni, a rade se pripreme za jesenje aktivnosti. Održan je tradicionalni seminar alaringealnog govora u Thalasotherapiji u Crikvenici od 15. do 21. lipnja 2014. god.. Sudjelovalo je preko 60 članova, a pored već prošle godine etabliranih vježbi psihoonkološke potpore i opuštanja (Joga) uveden je i tečaj plesa koji su izvrsno izvodili naši već afirmirani učitelji gđa Jerina Malešević i Zoran Čeliković.

Tečaj hidroterapije je uz sve teoretske pripreme i vježbanje prve pomoći završilo manje kandidata, većinom zbog zdravstvenih ograničenja.

U četvrtak 19. lipnja 2014. god. održana je i 3. izborna skupština HZL, gdje je ponovno izabran za predsjednika Miloš Manestar, za potpredsjednicu mr.sc. Tamara Živković Ivanović, te za tajnika ponovo Zoran Čeliković.

Predsjednik nadzornog povjerenstva je Dražen Kralj, a članovi predsjedništva su svi predsjednici klubova.

Potvrđeni su i dosadašnji mentor-savjetnik prof.dr.sc. Mirko Ivkić, stručna voditeljica rehabilitacije mr.sc. Tamara Živković Ivanović i duhovni savjetnik dr.sc.fra Zoran Senjak.

Istovremeno je naš predstavnik doc.dr.sc. Davorin Vagić sudjelovao u Bukureštu na sastanku 19.i 20.06.2014. u organizaciji Europske lige protiv raka, posebno raka glave i vrata.

Pozvani smo s njihove strane već i u Madrid, gdje će se 26.09.2014. god. održati okrugli stol o prevenciji, ranom otkrivanju, liječenju i rehabilitaciji, gdje planiramo izići sa predavanjem o našim metodama.

U susjednoj Sloveniji na Dolenjskom u Podzemelju sudjelovali smo kao gosti na tradicionalnom godišnjem skupu laringektomiranih 5. srpnja 2014. god.

Predsjednik HZL M. Manestar pozdravlja sudionike godišnjeg skupa u Podzemelju-Bela Krajina-Slovenija

Članovi delegacije iz Karlovca i Zagreba bili su vrlo lijepo primljeni i lijepo se zabavili, uz preko 250 laringektomiranih članova DLS, a bio je i vrlo bogat kulturno umjetnički, plesni i ostali program.

Predsjednik HZL sudjelovao je 9.07. u Potsdamu na zaključnoj skupštini CEL-a, na kojoj je potpisan protokol o zajedničkoj suradnji na obnovi tj. novom utemeljenju C.E.L.-a, koje je povjereno Hrvatskoj i Sloveniji.

Zaključna skupština C.E.L.-a u Potsdamu 9.07.2014.

Svi su predstavnici bili i gosti kongresa i proslave 40. godišnjice Njemačke udruge laringektomiranih.


M. Manestar na 40-toj obljetnici saveza Njemačkih udruga laringektomiranih


Na svečanosti su imali prigodu prvi puta čuti koncert njemačkih alaringealnih pjevača.

povratak na vrh PDF Verzija za ispis

Više o autoru
Miloš Manestar, prim. dr. med.
Miloš Manestar, prim. dr. med.
design: expositus