Ispis stranice Zatvori prozor

28. Susret laringektomiranih
16. 02. 2018., autor: Miloš Manestar, prim. dr. med.28. Susret laringektomiranih

U Splitu od 2. do 4. veljače 2018. god održan je tradicionalni 28. susret laringektomiranih osoba i Tečaj trajne medicinske izobrazbe pod naslovom "Dijagnostika i liječenje tumora grkljana te rehabilitacija laringektomiranih osoba"

U organizaciji Hrvatske zajednice laringektomiranih, KBC Split te HD za tumore glave i vrata, kao i Društva za otorinolagingologiju HLZ, a u suorganizaciji sa Klinikom za ORL i kirurgiju glave i vrata KBC Split održan je ovaj tradicionalni skup u čast 18. godišnjice rada kluba laringektomiranih "Split 2000".

Svi suorganizatori uspješno su doprijeli da ovaj susret laringektomiranih bude najbrojniji po broju sudionika i predavanja u povijesti HZL, koja obilježava 11. godišnjicu svog utemeljenja.

Posebice je organizaciji mnogo doprinjela i Agencija Hella Travel na čelu sa gđom Kristijanom Čolović, čija se toplina, stručnost i znanje osjećala na svakom koraku.

Moramo istaknuti da je našem susretu u Splitu dato veliko društveno značenje, što potvrđuje nazočnost gosp. župana Blaženka Bobana i ravnatelja KBC, te drugih predstavnika struke.

Vrlo lijepu repotažu vidjeli smo na Županijskoj panorami HTV, a skup su zabilježili radio i lokalne tiskovine.

Završna večer sa maskiranim plesom, u kojoj je sudjelovalo gotovo 200 maski, imala je svojevrsno iznenađenje pojavom popularnog pjevača Petra Graše, koji je volonterski uveselio laringektomirane.

Nevrijeme na moru i u snijeg u Lici nije pokvario raspoloženje da na susret dođu brojni prijatelji iz Njemačke, Austrije i Slovenije.

Zahvaljujemo svima koji su doprinjeli da ovo bude najveća proslava Sv. Blaža kod nas!


Voditelji Mr. sc. Tamara Živković Ivanović i doc. dr. sc. Nikola-Kolja PoljakPredsjednik HZL prim. dr. med. M. Manestar predaje priznanje predsjedniku Splitskog kluba Draženu MalešuSplitski župan Blaženko Boban također je počastio skup svojom nazočnoćšuNakon sv. Mise pristupilo se blagoslovu grla ( grličanju )Tvrđava KlisUdruženi zborovi Optimisti iz Zagreba i Orilo-grmilo iz Splita alaringealno su pjevali popularne pjesme, nakon što je gđa. Karla iz Splita solo odpjevala državnu himnuPrezentacija romana UTIŠANA PJESMA naše članice Javorke PangerčićVlasnica Agencije Helle-travel gđa Kritijana Čolović volonterski nas je upoznala sa gradom i znamenitostima i  osobno doprinijela da nam boravak bude ugodanGrupa laringektomiranih razgleda Dioklecijanove dvore i rivuObavezna kavica na sunčanoj Splitskoj riviAmbijent i gostoprimljivo osoblje hotela Zagreb na Duilovu ostalo nam je u dobrom sjećanjuPanorama Splita sa Solinom i Kaštelima sa tvrđave Klis bila je fascinantnaPredsjednik HZL prim. Manestar otvara 28. susret i proslavuPobjednici maskiranog plesa Zoiran Čeliković i Jerina MaleševićNa maskenbalu je bio i prijatelj iz Slovenije Slavko DobelšekVraćamo se preko zasniježenog Velebita

Ispis stranice Zatvori prozor